25.05.2020/Titlul proiectului: „ACASA – Asistarea Copiilor Care Au Parinti Plecati la Munca in Strainatate Pentru Atenuarea Riscului de Separare de Familie” Beneficiar: Asociatia Centrul de Cercetare și Formare a Universității de Nord Baia Mare/ Contract POCU/476/4/18/130363

Proiectul a demarat in 25.05.2020.

Din analizarea combinata a datelor de la recensamant si datele obtinute de la Inspectoratul scolar al judetului Maramures obtinem o inf dramatica: aproape 10% dintre copiii din judet au cel putin un parinte plecat in strainatate.

La nivelul judetului Maramures, peste 5.000 dintre copiii inscrisi la scoala au cel putin un parinte plecat in strainatate. Din statistica inspectoratului lipsesc copiii care nu sunt inscrisi la scoala, fie ca nu au varsta scolara fie ca sunt in abandon scolar. Ceea ce face foarte dificila crearea unei imagini reale a nr de copii ai caror parinti se afla in strainatate.

In proiect, pe durata a 3 ani, ne propunem sa furnizam sprijin specializat pentru cel putin 240 de copii din judetul Maramures care au parintii plecati la munca in strainatate.

Proiect Cofianțat din Fondul Social European prin Programul Capital Uman 2014-2020

Close Menu